Chocolaterie Dossche is ruim een halve eeuw een gevestigde naam in de chocoladewereld. De geschiedenis van het bedrijf gaat terug tot 1958. Etienne Dossche, toen werkzaam voor Daskalidas, had van toen al de passie voor chocolade en pralines te pakken. Thuis experimenteerde hij met smaken en probeerde aan de basisrecepten een persoonlijke toets te geven.

Het resultaat bleef niet lang uit en in 1964 opende Etienne samen met zijn vrouw zijn eerste pralinewinkeltje. E Dossche streefde ernaar om de kwaliteit van zijn pralines en truffels hoog te houden, zo ging hij op zoek naar kwaliteitsgrondstoffen en besloot hij te werken met Callebaut chocolade.

In 1978 opende Etienne een nieuwe chocolaterie en intussen bleef hij steeds zoeken naar the special touch voor zijn producten. De Belgische pralines werden een gevestigde waarde en chocolaterie Dossche bleef groeien. In 1987 richtte Etienne, samen met zijn dochter Ann, bvba chocolaterie Dossche op. 10 jaar later nam Ann de zaak over, samen met haar echtgenoot Kurt Leroy – die de kunst van het maken van pralines leerde van zijn schoonvader en in ‘Ter Groene Poorte’ te Brugge.

Samen zien Kurt en Ann het tot op heden als een uitdaging om een evenwichtig en lekker product te creëren waarbij eenvoud en puurheid van de grootste prioriteit zijn. Chocolaterie Dossche wil zich ook onderscheiden van de groothandel en wil het artisanale karakter van zijn pralines koste wat kost vrijwaren. Nauw contact met de klant staat eveneens centraal om aan de specifieke noden en wensen te kunnen voldoen. 2011… Er groeit een nieuw idee bij Ann en Kurt. Zeg maar: “THEIR CHOCOLATE DREAM”.

To be continued…